Staňte se našimi fanoušky na:

Masové šátečky s lilkem

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. V míse smícháme mléko, droždí a cukr. Necháme vykynout kvásek.
  2. V jiné míse smícháme mouku a sůl. Uprostřed uděláme důlek a vlijeme kvásek a olej. Hněteme 10 minut na hladké těsto. Poté necháme hodinu kynout.
  3. Lilek a rajče nakrájíme na drobné kostičky, cibuli najemno a česnek prolisujeme. Petrželku nasekáme.
  4. Lilek opékáme 5 minut na oleji - dáme stranou.
  5. Cibuli opékáme také 5 minut na oleji. Přidáme česnek a po chvíli i mleté maso. Přidáme oregano, lilek, rajče i petrželku. Osolíme a necháme vychladnout.
  6. Těsto prohněteme na pomoučněném válu a rozdělíme jej na 4 díly, které rozválíme do oválu (15x25 cm). Doprostřed oválů dáme masovou směs a zahneme (podle fota).
  7. Lehce našleháme vejce a potřeme jím okraje těsta. Posypeme sezamem a pečeme 20 minut na 200 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |8. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Mňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!