Nejprve dáme do studené vody houby, do mísy vložíme mleté maso, předem rozšlehané vejce, strouhanku a cca2 lžíce petrželové natě a podle chuti osolíme a opepříme, důkladně promícháme (bude-li směs příliš řídká, přidáme ještě strouhanku). Hmotu rozdělíme na 24 částí a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme pravidelné malé šišky. Na pánvi rozehřejeme olej a šišky smažíme za stálého obracení asi 10 minut, pak je vyndáme a necháme na sítu okapat a v mírně rozehřáté trouvbě uchováme teplé. Do pánve na zbytek tuku přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme vymačkané houby a 5 minut dusíme. Občas zamícháme, podlijeme vínem, přidáme hořčici a vaříme dalších 5 minut. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem a v omáčce necháme odkapané šišky jen prohřát.