Vepřové a uzené maso vařte asi 3/4 hodiny, pak k němu přidejte kořenovou zeleninu, cibuli, nové koření, celý pepř a dál vařte, až je maso měkké. Vývar sceďte do druhého hrnce a odlijte asi koflík na namočení housek. Do zbylého vývaru dejte vařit asi na 10 minut houby. Žemle namočené ve vývaru vymačkejte, maso nakrájejte nadrobno (je lepší než mleté), přidejte nakrájené houby a všechno promíchejte spolu s vejci, třeným česnekem, majoránkou, solí a mletým pepřem. Přidejte cibulku osmaženou na slanině a asi 3 lžíce vývaru (pokud je směs příliš řídká, zahustěte ji hrstí strouhanky). Do pekáče nalijte necelý hrnek vody, přidejte trochu oleje a teprve pak do něj dejte šišku sekané. Pečte zvolna v troubě, až se na povrdchu vytvoří zlatavá kůrka.