Staňte se našimi fanoušky na:

Masovo-houbová sekaná

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kousek celeru
  • 5 kuliček nového koření
  • olej na pečení
  • 3 kuličky pepře
  • špetka mletého pepře
  • 1 miska nakrájené směsi hub (asi 300 g )
  • 200 g slaniny
  • 250 g uzeného bůčku
  • 250 g libového vepřového masa
  • 2 cibule
  • 3 housky
  • 1 mrkev (menší)
  • 1 petržel (menší)
  • 4 vejce
  • 3 stroužky česneku

Pracovní postup:

Vepřové a uzené maso vařte asi 3/4 hodiny, pak k němu přidejte kořenovou zeleninu, cibuli, nové koření, celý pepř a dál vařte, až je maso měkké. Vývar sceďte do druhého hrnce a odlijte asi koflík na namočení housek. Do zbylého vývaru dejte vařit asi na 10 minut houby. Žemle namočené ve vývaru vymačkejte, maso nakrájejte nadrobno (je lepší než mleté), přidejte nakrájené houby a všechno promíchejte spolu s vejci, třeným česnekem, majoránkou, solí a mletým pepřem. Přidejte cibulku osmaženou na slanině a asi 3 lžíce vývaru (pokud je směs příliš řídká, zahustěte ji hrstí strouhanky). Do pekáče nalijte necelý hrnek vody, přidejte trochu oleje a teprve pak do něj dejte šišku sekané. Pečte zvolna v troubě, až se na povrdchu vytvoří zlatavá kůrka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |21. března 2014
už se těším Odpovědět
Januse |21. března 2014
mám v mrazáku ještě houby tak vyzkouším Vaše recepty Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!