Staňte se našimi fanoušky na:

Mátová zmrzlina s kousky čokolády

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, ušlehejte žloutky a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. V kastrolku svařte na středně velkém plameni smetanu a mléko. Odstavte z ohně. Polovinu této směsi přidejte do žloutků s cukrem a důkladně ušlehejte. Přendejte do kastrolku se zbytkem mléka a smetany a vraťte zpátky na oheň. Nepřetržitě promíchávejte, až začne směs houstnout a ulpívat na vařečce. Odstavte z ohně a nalijte do jiné mísy. Zakryjte a nechte zcela vychladnout. Přidejte čokoládu a mátovou esenci, ale buďte opatrní: dáte-li esence příliš mnoho, zkazíte chuť. Raději ji dávejte po kapkách a vždy ochutnejte, než přidáte další. Přendejte do zmrzlinového strojku a podle návodu vyrobte ze směsi zmrzlinu. Pokud nemáte zmrzlinový strojek, dejte směs v kovové míse do mrazničky. Vždy když začne tuhnout, ušlehejte elektrickým mixérem nebo ručně do krémová. Opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud zmrzlina nebude hustá a tuhá.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |1. ledna 2014
ukládám Odpovědět
eliska.staubertova |17. srpna 2013
ukladam a vyzkoušim Odpovědět
wieruska |23. července 2013
dobré Odpovědět
tynkachz |24. května 2013
může být dobrá. Jen netuším, kde bych sháněla mátovou esenci. Máta mi roste doma za oknem, ale supermarkety se u nás moc nerodí... Odpovědět
petr.helman.5|16. srpna 2013
Tak zmrzlinu já můžu ve velkém a mátu miluju Odpovědět
uuu|12. května 2013
mňam! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!