Staňte se našimi fanoušky na:

Mátový čaj

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 250 ml vody

Pracovní postup:

1.dáme si mátu do hrnku. 2.uvaříme vodu v konvici. 3.přelijeme bylinu horkou vodou a hrnek přiklopíme talířkem. 4.necháme vyluhovat 10 minut 5.čaj se pije neslazený, nebo s medem, při poruchách trávení, plynatosti a žlučníkových obtížích Máta peprná (Mentha piperita) působí proti bolestivým křečím trávicího ústrojí a nadýmání, také jako prostředek k povzbuzení chuti k jídlu. Mátu je velice příjemné inhalovat při rýmě, zánětu hrtanu a zánětu průdušek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

meinita |10. května 2013
výborný na žaludek Odpovědět
lucie.s.kopecka |10. května 2013
děkuji zrovna jsem si podle Vašeho receptu udělala - je vynikající - děkuji Odpovědět
tamata |2. prosince 2012
zjistila jsem, že mi pomáhá i na bolest hlavy :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!