Staňte se našimi fanoušky na:

Mazanec pečený na páře

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mouky přidáme kvásek, slad, olej, sůl a za stálého míchání přidáváme teplou vodu. Vymícháme husté těsto, které necháme kynout 4 hodiny v teplém místě. Po vykynutí zapracujeme rozdrcené mandle, rozinky, skořici, vanilkový prášek a citronovou kůru. Pařáček potřeme olejem a posypeme sezamem (nebo vystřihneme kolo pečícího papíru), vložíme na něj kouli těsta a napařujeme pod poklicí 50 minut. Jakmile je mazanec napařený, vyndáme ho i s pařákem z hrnce a na pařáku necháme vychladnout, až pak sundáme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jedlík-senior |11. září 2013
Mazanec je sladké pečivo, tak asi proto je "pečený na páře" Pepine. Když nad tím názvem uvažuju .... NAPAŘENÝ MAZANEC nezní moc hezky ;-) Odpovědět
Hrabča |11. září 2013
Od teď. Odpovědět
pes |10. září 2013
od kdy se na páře peče ? Odpovědět
Hrabča |10. září 2013
pro Ritu: taky vám to nikdo nenutí :-)) Odpovědět
piskotka |9. září 2013
dobré Odpovědět
b* |9. září 2013
nemusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!