Necháme vykynout kvásek z mléka, kostkového cukru, droždí a trochy mouky. Na vále si připravíme mouku, sůl, rozdrobené máslo, cukr, vanilku a citronovou kůru. Zaděláme vzešlým kváskem a přidáme ve zbylém mléce rozšlehané žloutky. Vypracujeme tuhé a hladké těsto, do kterého dáme polovinu na nudličky nakrájených mandlí, hrozinky a citronát. Těsto necháme zakryté v míse kynout na teplém místě minimálně hodinu. Z těsta připravíme bochánek (nebo dva malé), položíme na pomaštěný plech (možno také vyložený papírem na pečení) a necháme ještě půl hodiny kynout. Pomažeme rozšlehaným celým vejcem, na středu uděláme nožem kříž a bochánek posypeme druhou polovinou mandlí. Vložíme do předehřáté trouby, kterou po pár minutách stáhneme na 180° a pečeme asi 45 minut. Ihned po upečení bochánek pocukrujeme!