Staňte se našimi fanoušky na:

Med z pampelišek s citronem

Autor receptu: Tea (251 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Hlavičky květů z pampelišek čistě opereme pod tekoucí vodou a vložíme do čtyřlitrového hrnce. Na květy nalijeme 2 litry vody, přidáme oprané, na kolečka nakrájené a jader zbavené citrony a dáme vařit. Od bodu varu vaříme 15 minut. Pak necháme pampelišky ve šťávě do druhého dne vylouhovat. Připravíme si čistou nádobu, zakryjeme ji vypraným plátnem, převážeme a šťávu přecedíme. Do takto získané pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání vaříme až hodinu a půl, až se med začne táhnout. Hotový pampeliškový med nalijeme do sklenic a uzavřeme víčkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pitrys |17. května 2013
výborné Odpovědět
LadyAnn |10. května 2013
zkousela jsem s pomerancem :] Odpovědět
roxana-zdena |13. března 2013
Jirulle - mohu je doporučit, je to příroda... Odpovědět
roxana-zdena |13. března 2013
Zvykla jsem si pampelišky nepočítat, nebaví mne to, ono se to pak nějak trefí, akorát vždy mívám dost řídký, na chleba by nebyl, ale stejně ho spíš dávám do čaje. Jinak loni jsem dávala hnědý cukr a taky dobré. Dělám i ze sedmikrásek, ale není tak lahodný a je to piplačka. Odpovědět
Jirulle |13. března 2013
Dávám do oblíbených, snad si na to v létě vzpomenu. Ráda bych tento recept zkusila. Odpovědět
iva.hlouskova |12. března 2013
dělám je vynikající Odpovědět
PavlinaH|8. května 2013
Dneska jsem zrovna květy nasbírala, tak se na něj večer vrhnu :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!