Vepřové medailonky důkladně omyjeme a osušíme kuchyňským papírem, do každého medailonku opatrně vyřízneme kapsu. Šalotky oloupeme a najemno posekáme, na pánev nalijeme olej a na něm necháme zesklovatět. Změklé bylinkové máslo utřeme se šalotkou, omytou, otřepanou a nadrobno nasekanou petrželkou a strouhankou, osolíme a opepříme. Směsí pak naplníme jednotlivé medailonky a sepneme je šikovně párátky. Rozehřejeme gril. Mezitím brambory a mrkev oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, ty promícháme a spolu s bylinkovým máslem opatrně zavineme do alobalu. Grilujeme asi 40 minut, během grilování několikrát obrátíme. Medailonky podle chuti osolíme a opepříme a grilujeme po každé straně 6 - 8 minut. Ozdobíme petrželkou a kolečky šalotky a podáváme s bramborami a mrkví.