Medailonky z mořského ďasa umyjte a osušte. Krátce povařte rajčata, zbavte je slupky, rozpulte, odstraňte jádra a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Vezměte hlízu fenyklu, odstraňte z ní zelenou část a spolu s řapíkatým celerem ji nakrájejte na jemné proužky. Smíchejte česnekové máslo s petrželí, tymiánem a bazalkou a dejte do ledničky. Fenykl a řapíkatý celer poduste na másle, lehce zalijte vodou a nechte vařit tak dlouho, až zůstanou jen asi 4 polévkové lžíce tekutiny. Na pánvi ohřejte olivový olej a medailonky z mořského ďasa smažte po obou stranách přibližně dvě minuty. Potom je odeberte ze sporáku, přikryjte poklicí a nechte dojít. Čtyři polévkové lžíce zeleninové tekutiny vlijte do hrnce, přidejte rybí vývar a vermut a krátce povařte. Poté mixérem promíchejte s česnekovým máslem a na závěr vmíchejte rajčata. Dochuťte solí, pepřem, kajenský pepřem a trochou citronové šťávy. Medailonky z mořského ďasa přelijte omáčkou a servírujte s bylinkovou rýží.