Staňte se našimi fanoušky na:

Medové košíčky

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vychlazenou Heru nakrájíme na kousky, přidáme žloutky, moučkový cukr a mouku. Ochutíme několika kapkami citronového a vanilkového aroma. Těsto dobře a rychle zpracujeme, aby se nespařilo a bylo hladké a vláčné. Necháme odpočinout 2 hodiny v chladu. Těsto namačkáme do vymazaných formiček-košíčků a pečeme asi 15 minut na 180°C. Ještě teplé vyklopíme a necháme vychladnout. Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do polotuhé hmoty. Pak sundáme z vodní lázně a dál šleháme s přidaným medem a 5 cl pomerančové šťávy. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubicí a plníme košíčky, ozdobíme kandovaným ovocem a pomerančovou kůrou. Na dokončení můžeme posypat kakaem. Tip: Proslazenou pomerančovou kůru na zdobení si připravíme několik dní předem. Nastrouháme ji, zasypeme cukrem a dáme do malé nádobky s pevným uzávěrem. Dobře utěsníme a necháme odležet. Před použitím kůru vymačkáme, zbylá šťáva se nám může hodit (je vhodná na ochucení náplní i těsta). Při strouhání kůry dáme pozor, aby jsme nezajížděli do bílé dužiny (je totiž po odležení příliš hořká).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!