Staňte se našimi fanoušky na:

Medové řezy s ořechy

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(7 hlasů)
Ohodnotit recept
38× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: Máslo rozpustíme, přidáme cukr, mléko, med, vejce a za stálého míchání přivedeme do bodu varu. Nesmí vařit ! Přidáme sodu a ještě chvíli mícháme, až kaše zhoustne, nechat vychladit. Do mísy dáme mouku přidáme vychladlou směs a vypracujeme těsto, pokud by se hodně lepilo, přidáme trochu mouky. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly, každý díl rozválíme na pečícím papíře na velikost plechu na kterém budeme péct a necháme 1 hodinu uležet. Po hodině si připravíme si griliáž. Griliáž: V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s cukrem a medem, za stálého míchání směs nechat vzpěnit a vmíchat ořechy. Za stálého míchání směs důkladně prohřejeme, hmota musí částečně zkaramelizovat, ale nesmí začít tuhnout, poté směs odstavíme z plotny. Hmotu stejnoměrně natřeme na 1 plát, který jsme si připravili předem. Oba pláty pečeme na 180°C dočervena. Upečené pláty 1 potřený ořechovou směsí, 2 bez směsi necháme vychladit. Vychladlý plát bez směsi potřeme po celé ploše rumem, pak natřeme nádivku a přiklopíme plátem s ořechy, necháme 1den v chladnu rozležet a nakrájíme. Krém: 200 ml mléka uvedeme do varu, přilijeme zbytek mléka ve kterém jsme rozmíchali puding a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladit, občas promícháme. Máslo rozšleháme a po částech zašleháváme prochladlou kaši. Přidáme cukr a aróma podle své chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

AdyDari |8. března 2014
tak je právě peču :D jsem zvědavá, ja dopadne :-) Odpovědět
Hanina |30. prosince 2013
krása Odpovědět
petra.stefanova.7 |12. června 2013
vyzkouším Odpovědět
T3r3z |5. června 2013
Nejlepší je používat pečící papír :-) Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
pěkné Odpovědět
Hanka007 |24. dubna 2013
ukládám Odpovědět
lucy3 |18. dubna 2013
dobrota Odpovědět
Romik |29. března 2013
Také ukládám Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
:-) Odpovědět
slava |18. března 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!