TĚSTO: 280g hl. mouky, 20g droždí, 50g krupicového cukru, 100ml mléka, 1 vanilk. cukr, 1 vejce, 70g másla + NÁPLŇ: 150g nahrubo nasekaných lískových oříšků, 1,5kg švestek, 150g tekutého medu + DROBENKA: 300g polohrubé mouky, 150g másla, 150g krupicového cukru, 1/2 lžičky ml. skořice + máslo na formu - Droždí utřete v malé misce se lžičkou cukru, přidejte lžíci vlažného mléka a nechte v teple vykynout. Ve větší míse promíchejte v mezičase hladkou mouku s oběma cukry, v sypké směsi udělejte důlek, nalijte vzešlý kvásek a vidličkou rozkvedlané vejce. Přidejte rozehřáté vlažné máslo a vlažným mlékem zadělejte nejlépe v robotu pružné vláčné těsto. Opravdu dobře propracujte a nechte v teple pod utěrkou aspoň 3/4 hodiny vykynout (mělo by zdvojnásobit objem). Na drobenku promíchejte polohrubou mouku s nakrájeným studeným máslem, cukrem a skořicí, prsty promněte. Vykynuté těsto přendejte do formy 25x35 cm, vytřené máslem a roztlačte (jednoručním válečkem) rovnoměrně po celé ploše a roztáhněte k okrajům. Povrch těsta hodně posypte nasekanými oříšky, přidejte vrstvu vypeckovaných švestek a potřete je medem. Po dokynutí (cca 20 minut) základ zasypte vydatnou vrstvou drobenky a upečte dorůžova na 180°C. Hotovou buchtu nechte ve formě úplně vychladnout a nakrájejte na řezy.