Staňte se našimi fanoušky na:

Medovníček lepší než z obchodu

Autor receptu: Marci88 (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Do kastrůlku si dáme med,vejce,moučkový cukr,héru a ve vodní lázni vše necháme roztopit a spojit v hladkou,tekutou hmotu a poté odstavíme. Musíme pořádně míchat. Do mísy si prosejeme mouku a smícháme se sodou. Poté do mouky vlijeme vlažnou medovou hmotu z kastrůlku a zpracujeme těsto. Nachystáme si plech,který obrátíme dnem vzhůru (plech je obrácený, aby se nám kolečka lépe sundávala). Těsto po částech rozválíme a vykrojíme si (podle hlubokého talíře) 6 koleček. Po jednom dáváme na pečícím papíru péct na obrácený plech. Troubu dáme na plno, kolečka jsou tedy rychle hotová - HLÍDÁME ! Po vytažení z trouby je dáváme na rovnou plochu, kde také vychladnou. Krém: Karamelové salko vyšleháme s máslem. Přidáme asi 2/3 mletých ořechů a 2/3 strouhaného perníku, zamícháme. Rozdělíme si krém na 6 dílů. Na potírání placek: Smícháme rozpustnou kávu a panák rumu. Vezmeme jedno upečené kolečko,potřeme jej kávou (s rumem) , poté rozetřeme jeden díl krému.Položíme na něj další kolečko a postup opakujeme-káva, krém, kolečko, káva,... . Postupujeme takto až jsou všechny poskládané na sobě. Vrchní kolečko také potřeme kávou, krémem a krémem také obetřeme boky "dortu" . Poté smícháme zbytek mletých ořechů a strouhaný perník. Touto směsí posypeme "dort" i jeho boky. Dort dáme na tác, zabalíme do potravinářské fólie, zatížíme třeba prkýnkem a dáme na 24 hodin do lednice. Při podávání můžeme přestříkat čokoládovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |23. července 2015
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!