Staňte se našimi fanoušky na:

Medovníčkové dortíčky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

TĚSTO - 50g másla, 2 lžíce medu, 80g krupicového cukru, 50ml mléka, 1 vejce, 1 lžíce octa, 250g hladké mouky, 1 lžíce jedlé sody KRÉM - 250g másla, 200ml kondenz.mléka slaz. (salko), 20ml rumu DOHOTOVENÍ - 100g nastrouhané vlašské ořechy Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustit, pak směs sundat z ohně, přidat vejce, ocet a promíchat. Za stálého míchání přisypat prosátou mouku s jedlou sodou. Vše zpracovat na nelepivé těsto, rozválet na plát silný 4mm. Vykrájet 36 koleček (prům. 5cm). Z odkrojků vykrájet 12 malých koleček (prům. 2,5cm), kolečka i zbytky těsta dát na plechy s pečícím papírem. Postupně péct na 200°C asi 5 minut. Po upečení nechat vychladnout. Máslo vyšlehat za postupného přidávání kondenz.mléka na hladký krém, ochutit rumem. Vychladlé odkrojky nastrouhat nebo rozdrtit, nastrouhané vlašské ořechy smíchat s drobečky. Medovým krémem vždy na sebe slepíme 3 větší kolečka. Pak celý povrch dortíčků potřeme krémem a obalíme ve směsi drobečků s ořechy. Vršek dortíčků ozdobit malými kolečky z upečeného těsta a na ně dát marcipánovou hvězdičku, buď předem připravenou nebo koupenou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Hana S |5. července 2014
++++++++++ Odpovědět
josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
aknalb |20. ledna 2014
vypadá to úžasně Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Proxi |12. ledna 2014
Zajímavý recept :-) Odpovědět
Sůl nad zlato |5. ledna 2014
Vykrajovat po upečení nebude nejlepší nápad, vznikne tak asi hodně nevyužitelného "odpadu". Nevím, jen můj názor. Odpovědět
Alma |5. ledna 2014
Petruško, určitě by to tak šlo, je na tobě jaký zvolíš postup. Inovaci se meze nekladou :-). Odpovědět
petrapo |4. ledna 2014
krása! možná by i šlo upéct na plechu a až pak vykrajovat, ne? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!