Staňte se našimi fanoušky na:

Medovník - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky a cukr utřeme v míse do pěny, přidáme nahřátý med, polovinu nasekaných ořechových jader a perníkové koření. Postupně přidáváme mouku a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý medovník potřeme polevou (cukr umícháme s citronovou šťávou, přilijeme trochu vlažné vody a vymícháme jemnou polevu) a posypeme druhou polovinou nasekaných ořechových jader. Po zaschnutí nakrájíme. Medovník můžeme navíc potřít kávovým nebo kakaovým krémem, po okraji ho ozdobně nastříkat cukrářským sáčkem a z marcipánu a čokolády udělat velikonoční (nebo vánoční) motiv.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!