Staňte se našimi fanoušky na:

Medovník jako z restaurace

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky z těsta: 1 vejce,15 dkg cukru krystal (nebo písek),5 dkg tuku,2 lžíce medu,5 lžic mléka,1 kávová lžička sody. Vše vaříme 2 min. - za neustálého míchání hmota hnědne - karamelizuje.Odstavíme a teplé nalejeme do misky, kde je odváženo:45 dkg hladké mouky - zpracujeme pomocí měchačky a ihned vyklopíme na vál, kde zpracujeme ještě za tepla pomocí malého množství hl. mouky v hladké těsto. Postupně vyválíme 4 tenké placky. Plech musí být vymazaný a předehřátý! Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymazaný plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. Po chvilce opatrně pomocí plochého nože sesunout na rovnou desku. Takto se upečou všechny 4 placky. Ihned hojně potíráme rumem.Takto upečené pláty potíráme máslovým krémem. Máslový krém: 25 dkg HERY nebo másla (možno i půl na půl), 35 dkg moučkového cukru,vanilkový cukr,1 žloutek vše utřít do pěny + přidat hustý pudink - vyšleháme krém a dáme zchladnout.Trošku krému si nechám na boční části Medovníku a na jeho vrchní vrstvu. Celý pak posypeme směsí strouhaného perníku a vlašských ořechů.V chladu necháme odležet nejlépe 2 dny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Uzzi1 |9. února 2013
je skvělý Odpovědět
Yvajs |5. února 2013
ten můžu Odpovědět
iva.hlouskova |4. února 2013
výborný moučník Odpovědět
katy9 |2. února 2013
dobrota Odpovědět
krups|20. řijna 2014
je krásný, pochvala Odpovědět
alena.urbankova.75|17. května 2014
mňam, tak to 2 dny nevydržím čekat Odpovědět
betula|25. června 2013
mnam Odpovědět
bartovce|4. května 2013
dobrý moučník Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!