Staňte se našimi fanoušky na:

Medovník

Autor receptu: Cullenova (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
245× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO Máslo, cukr, med, smetanu, vejce a kakao si dáme do mísy a vyšleháme. Směs smícháme s moukou,sodou a necháme těsto odpočinout asi 5 minut v zakryté míse. Na každou z placek si připravíme pečící papír. Těsto rozdělíme na pět dílů, vyválíme z nich placku a vykrojíme – já „objela“ nožem menší dortovou formu. Pokud bude řidší těsto, například kvůli medu, nic se nestane, když se přidá trochu mouky, a s její pomocí lze také těsto pěkně vyválet. Zbytek těsta také vyválíme do placky ,upečeme.(použijeme ještě na zdobení) Placky pečeme dle receptu na 200° asi 4 minuty- zkrátka až placky krásně zezlátly.(záleží na druhu trouby) Necháme je vychladnout. KRÉM Na krém uvaříme Salko – vařím ho dvě až dvě a půl hodiny ve vodě, dejte pozor, aby se nevyvařila. Necháme ho úplně vychladnout a teprve potom otvíráme. Ušleháme máslo a přidáme do něj Salko. SIRUP Rozmícháme spolu cukr krystal, vodu a rum. Tímto sirupem budeme potírat placky, aby lehce navlhly a medovník získal ideální konzistenci. MEDOVNÍK Vezmeme první placku, dáme na tác a z vrchu potřeme sirupem. Potřeme částí krému,posypeme ořechy a vezmeme další placku, kterou potřeme sirupem zespodu, dáme na první a potřeme zase z vrchu a posypeme ořechy. Takto pokračujeme až do páté placky. Také potřeme sirupem z obou stran,posypeme ořechy a pak potřeme krémem vršek i bok dortu.a zasypeme rozdrcenými vlašskými ořechy. Rozdrobíme si „zbytkovou“ placku, nebo ji rozsekáme v nástavci na tyčový mixér (přihodila jsem k ní pár vlašských ořechů, jen na ozdobu). Drtí pak posypeme celý dort. Medovník necháme odpočinout alespoň do druhého dne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

uuu|14. května 2013
mňam Odpovědět
Michaela Vavrlová|14. května 2013
vypadá jak originál Odpovědět
korrrinka|13. května 2013
mnááám :) Odpovědět
Peťka23|9. května 2013
určitě vyzkouším :) Odpovědět
jebik|28. března 2013
mňam Odpovědět
Dita10|13. března 2013
já ho měla poprvé a je děsně dobrýj tak sháním recept na domácí určitě musím vyzkoušet. Odpovědět
MAFIRA|5. března 2013
nádhera!!! Odpovědět
maikylook|5. ledna 2013
mňamka Odpovědět
irena.foltynova.7|14. prosince 2012
Už sme ho pékly doma dvakrát,vřele doporučuju ho vyzkoušet,je to velká mňamka. Odpovědět
zdena.sindlerova|14. prosince 2012
jj šikulky co umí, já bych ho doma nesvedla, a některé cukrárny ho nemají ani dobrý a vláčný, už sem se setkala že byl dost suchý, a přitom jeden kousek je tak drahý, tak by si měl člověk za ty peníze aspoň pochutnat né??? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!