Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě lžíce mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Do této žloutkové hmoty vmícháme také tekutý med. Pak přisypeme nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu, perníkové koření, rozinky, vlašské ořechy rozdrcené na menší kousky a kypřící prášek do pečiva. Přidáme také prosátou polohrubou mouku. Vymícháme do hladkého těsta. Zvlášť ušleháme tuhý sníh. Ten připravíme ze 3 bílků a lžíce citronové šťávy. Tuhý sníh nakonec opatrně a po částech zamícháme do připraveného těsta. Těstem naplníme máslem dobře vytřenou a hrubou moukou vysypanou chlebíčkovou nebo třeba i jinou formu. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme cca 45 minut. Jestli je těsto upečené, zjistíme propíchnutím dřevěnou špejlí. Pokud se na ni těsto ještě lepí, pokračujeme v pečení, dokud zcela neztuhne. Po vyjmutí z trouby necháme chlebíček zchladit a pak vyklopíme z formy. Můžeme ostrým nožem porcovat.