Staňte se našimi fanoušky na:

Měkoučké rohlíky z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Do zadělávací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí: 100 g másla nebo sádla a 150 ml mléka (oboje musí být vlažné - stačí minuta v mikrovlnce), 1 vejce, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, na jednu stranu nádoby dáme 1,5 KL cukru a 21 g droždí, na druhou stranu nádoby dáme 2 KL soli. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO. Po vykynutí si těsto rozdělíme na dva díly, které rozválíme a rozdělíme na čtyři trojúhelníky. Osm vzniklých trojúhelníků zarolujeme, aby nám vznikly rohlíky. Rohlíky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 40 minut kynout. Rohlíky pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem, posypeme mákem a nebo čím máme rádi. Pečeme při 180 °C cca 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!