Na dva sendviče si připravíme 8 borůvkových lívanců (8 cm v průměru) a 6 plátků melounu 1,5-2cm silných. Naneseme stejnoměrně smetanovou zmrzlinu na každý lívanec. Položíme 2 z nich zmrzlinou nahoru na servírovací talíř. Plátek melounu dáme na každý zmrzlinový lívanec a takto střídáme, dokud nebudeme mít sendvič složený ze 4 lívanců a 3 kusů melounu. Na horní lívanec přidáme lžičkou zmrzlinu a ozdobíme borůvkami. Ihned servírujeme nebo přikryjeme a zchladíme v mrazničce do doby, než budeme podávat. Borůvkové lívance: Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V mléce rozkvedláme žloutky, cukr, sůl, přidáme mouku a tuhý sníh. Naposledy lehce vmícháme borůvky. Lívance smažíme na lívanečníku. Množství surovin určíme podle toho kolik chceme udělat lívanců, respektive sendvičů.