Nejprve si připravíme klasický základ na cheesecake. Sušenky rozdrtíme, nejlépe v robotu, aby vznikla opravdu jemná moučka. Zapracujeme s máslem a hmotu namačkáme do dortové formy, uděláme mírně vyvýšené stěny. Dáme chladit do lednice Vydlabeme cca 1/4 červeného melounu. Dužinu rozmixujeme a dáme do kastrolu. S trochou cukru a balením želatiny povaříme na mírném ohni pár minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Vymícháme mascarpone s jogurtem, přidáme zchladlou melounovou směs a dle návodu připravíme želatinový ztužovač, do kterého celou směs důkladně vmícháme. Ihned nalijeme na korpus a dáme cca na 2 hodiny do lednice, aby nám dortík hezky ztuhl. Čím déle ho necháme v lednici, tím bude dortík lepší. Můžeme podávat ozdobený vykrájeným čerstvým melounem. Tento cheesecake je opravu osvěžující a lehký.