Rozdrtíme 200g sušenek, promícháme je s rozpuštěným máslem a natlačíme do formy, dáme chladit. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků a 60g krupic. cukru ušleháme sníh. Žloutky, 3 lžíce vody, 60g krupic.cukru a špetku soli vyšleháme. Mouku smícháme se solamylem a prdopeč a přidáme do žloutkové směsi, vmícháme sníh. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a vtlačíme do něj zbylé sušenky. Pečeme 15-20 minut, necháme vychladnout. Želatinu namočíme, z melounů vykrájíme 40-50 kuliček. Ze zbylé dužiny rozmixujeme 350g a smícháme s citronovou šťávou, 125ml vína a 50g cukru. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a zamícháme do směsi - dáme do chladničky. Ušleháme 250ml smetany a vmícháme do tuhnoucí směsi. Piškot rozřízneme na 4 pruhy a potřeme krémem. Jeden pruh srolujeme a dáme doprostřed korpusu. Kolem něj ovineme zbylé pruhy, uzavřeme okrajem formy a dáme na 2 hodiny chladit. Dort poklademe kuličkami, Polevu smícháme se 2 lžícemi krystal. cukru a zbylým vínem, krátce povaříme a dort jí přelijeme. Zbytek smetany, ztužovač a moučkový cukr vyšleháme dotuha. Dort uvolníme z formy, okraj potřeme šlehačkou, zbylou na něj nastříkáme.