Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
Melou prolisujte nebo vylisujte šťávu, měli byste získat asi 4 hrnky prolisované melounové dužiny. Připravenou dužinu dejte do velkého kastrolu, přidejte cukr a ve vodě rozmíchaný solamyl a na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu. Oheň zmírněte a směs nechte mírně pobublávat 4-5 minut za neustálého míchání. Odtáhněte z plotýnky, přidejte skořici a nechte zchladnout, ale ne úplně vychladit. Přidejte citronát (trochu si dejte stranou na ozdobu) a čokoládu. Vypláchněte vnitřek litrové pudinkové formy studenou vodou a vyplňte melounovou dužinou. Chlaďte dokud hmota úplně neztuhne. Vyklopte na mísu, ozdobte citronátem (případně kandovanou dýní) a květy jasmínu.