Nejprve si den předem uvaříme salko tak, aby nám zkaramelizovalo a necháme do druhého dne vychladnout. Těsto: ze 180 g cukru moučky, 300 g hladké mouky, 3 vajec, lžičky jedlé sody a 4 lžic medu vypracujeme těsto. Poté ho rozdělíme na 3 díly a vyválíme na tenké placky, které dáme péct do trouby předehřáté na cca 170 °C na 7-10 minut (dokud těsto nezezlátne). Z plátů potom vykrojíme kruhy podle talíře (odřezky si necháme). Necháme vychladnout. Sirup: Smícháme 2 lžíce cukru, 150 ml vody a 40 ml rumu. Pomocí mašlovačky pak každý plát natřeme, aby změkl. Krém: Rozšleháme máslo a přidáme zkaramelizované salko. Dobře zpracujeme, aby se nám netvořili hrudky a obojí se nám dobře spojilo. Poté krém nanášíme v přiměřené vrstvě na pláty, které pokládáme na sebe. Nakonec potřeme celý dort včetně jeho boků zbylým krémem a posypeme rozdrcenými odřezky (tip: mlžeme posypat také rozdrcenými vlašskými ořechy, případně směsí z ořechů a odřezků). Dort necháme minimálně 2 hodiny odležet, nejlepší je však druhý den.