Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňková bublanina

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 5 vejce
  • špetka sůl
  • 1 lžička kypřící prášek
  • strouhaná, 1 lžička citronová kůra
  • 250 g cukr krupice
  • 250 g mouka hladká
  • 250 g máslo
  • kompot, 850 g meruňky
  • 1 balení cukr vanilkový
  • mleté, 2 lžíce mandle

Pracovní postup:

Troubu rozpálíme na 200°C . V míse do pěny utřeme změklé máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru a špetičku soli. Za stálého šlehání po jednom do krému zapracujeme celá vejce, mouku prosijeme a smísíme ji s kypřícím práškem a mletými mandlemi. Po lžících ji zapracujeme do těsta. Slijeme meruňkový kompot a ovoce necháme okapat. Šťávu dáme stranou, nebudeme ji používat. Plech vyložíme pečícím papírem. Nalijeme na něj těsto a pečlivě rozetřeme po celé ploše. Dbáme na to, aby vrstva těsta byla všude přibližně stejně vysoká. Na těsto položíme kompotované meruňky. Koláč dáme do trouby a na střední příčce pečeme zvolna asi 25 minut. Asi tak po 10 minutách teplotu stáhneme na 180°C a koláč dopečeme. Pokud příliš rychle hnědne, přikryjeme ho plátem alobalu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

q |28. června 2013
jóóó Odpovědět
nikita066 |27. června 2013
děkuju Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!