Troubu rozpálíme na 200°C . V míse do pěny utřeme změklé máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru a špetičku soli. Za stálého šlehání po jednom do krému zapracujeme celá vejce, mouku prosijeme a smísíme ji s kypřícím práškem a mletými mandlemi. Po lžících ji zapracujeme do těsta. Slijeme meruňkový kompot a ovoce necháme okapat. Šťávu dáme stranou, nebudeme ji používat. Plech vyložíme pečícím papírem. Nalijeme na něj těsto a pečlivě rozetřeme po celé ploše. Dbáme na to, aby vrstva těsta byla všude přibližně stejně vysoká. Na těsto položíme kompotované meruňky. Koláč dáme do trouby a na střední příčce pečeme zvolna asi 25 minut. Asi tak po 10 minutách teplotu stáhneme na 180°C a koláč dopečeme. Pokud příliš rychle hnědne, přikryjeme ho plátem alobalu.