MERUŇKOVO-OSTRUŽINOVÝ KOLÁČ 3 žloutky, 3 bílky, 150g krupucového cukru, 170g polohrubé mouky, 4 lžíce oleje, tuk a hr.mouka na formu; Náplň - 100g meruňkové zavařeniny, 250g meruněk, 100g ostružin, 1 bal. čiré dosrtové želé Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny, bílky se zbytkem cukru na pevný sníh, pak obě hmoty spojíme a lehce vmícháme mouku a olej. Hotové těsto naplníme do vymazané a vysypané formy s vyšším okrajem, pečeme asi 30 minut na 160°C, necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme. Povrch korpusu potřeme meruňkovou zavařeninou a na ni rozložíme půlky meruněk, které proložíme ostružinami. Připravíme dortové želé podle návodu a ovoce přelijeme, necháme v ledničce zatuhnout a nakrájím SLADKÁ VOLSKÁ OČKA 200g listového těsta, 1 vejce na potření, 250g měkkého tvarohu, 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek špetka citron.kůry, 6 půlek kompot. meruněk Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme na 6 čtverců. Rohy každého přehneme směrem ke středu a přitlačíme. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem; tvaroh vymícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem, žloutkem a citronovou kůrou dohladka. Střed každého koláčku naplníme tvarohovou náplní a položíme půlku meruňky. Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova na 220°C, asi 15-20 minut. ZMRZLINA 1 vanilkový polárkový dort, 100g cukru krupice, 50g oříšků, 100g meruněk, meduňka Cukr nasypeme na pánev, nepatrně pokropíme vodou a pomalu za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Jakmile cukr zhnědne a začne se tvořit pěna, zalijeme ho trochou vody, zamícháme a necháme karamel zcela rozpustit. Oříšky nastrouháme na hrubo. Polárku rozdělíme na čtvrtiny a na talířcích polijeme karamelem, posypeme oříšky a ozdobíme meruňkami a meduňkou.