Mouku, cukr, sůl a kousky změklého másla promícháme, dobře prohněteme. Žloutky vyšleháme s postupným přidáváním vody a potom vmícháme do první směsi. Zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme přibližně na půl hodiny do ledničky. Těsto vtlačíme do formiček a pečeme při 180°C do zrůžovění okrajů. Teplé tarteletky vyklopíme a necháme vychladnout. Připravíme si náplň. Meruňky necháme okapat. Pudink uvaříme ve smetaně s cukrem a vanilkovým cukrem, necháme chvíli zchladnout. Občas promícháme. Do každé tarteletky nejprve rozetřeme lžičku džemu, který zalijeme teplým pudinkem a hned zdobíme meruňkami. Můžeme přidat také kuličky rybízu nebo borůvek. Vychladlé tarteletky poléváme dortovým želé připraveným podle návodu.