Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňkoví šneci

Autor receptu: sussan (44 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
36× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na asi 10 kousků potřebujete: 225 ml vlažného plnotučného mléka, 30 g másla, 185 g špaldové hladké mouky, 185 g obyčejné pšeničné hladké mouky, špetku soli, 7 g sušeného nebo asi 20 g čerstvého droždí a 1 malé vajíčko Na náplň: 30 g másla, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžičky skořice, 80 g sušených meruněk a 80 g sušených brusinek Na potření a na ozdobu: 60 g meruňkové marmelády, 2 lžíce vody, šťávu z 1/2 citronu a asi 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru. Máslo na těsto rozpusťte a nechte vychladnout. V míse smíchejte oba druhy mouky, na jednu stranu nasypejte sůl, na druhou sušené kvasnice, přidejte vajíčko a máslo a vše za postupného přilévání vlažného mléka zadělejte v těsto. To pak přikryjte potravinářskou fólií nebo čistou utěrkou a dejte na asi 45 minut kynout na teplé místo. Těsto rozválíme na tenko, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme třtinovým cukrem a mletou skořicí, posypeme sušenými meruňkami a brusinkami. Připravený plát těsta jednoduše zarolujte tak, aby těsto bylo spíše utažené - jinak by se šneci „rozjížděly“. ze vzniklého "štrůdlu ukrajujeme as 6cm široké kusy. Šneky můžete uložit daleko od sebe tak, aby se nespekly, nebo je narovnat jako kytičku do kulatého pekáčku či misky, aby byly po upečení o to krásnější i na pohled. Dejte péct na asi 25–30 minut.do předem předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Meruňkovou marmeládu rozmíchejte s teplou vodou a ještě horké upečené šneky jí potřete. Nechte je vychladnout. V misce smíchejte citronovou šťávu s moučkovým cukrem. Vzniklou polevou šneky pocákejte, nechte chvilku zatuhnout, a je hotovo!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pecenicko |14. července 2014
mňam, to určitě vyzkouším, recept si ukládám Odpovědět
sonizna |6. června 2014
Výborné, škoda že nemám čas to dělat - kdyby to nemuselo kynout tak dlouho, tak to určitě vyzkouším. Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |4. řijna 2013
vypadá to luxusně Odpovědět
pes |14. září 2013
dobré Odpovědět
dagos |1. září 2013
zajímavý recept, ukládám Odpovědět
daramacho |28. června 2013
dobré Odpovědět
kote19 |27. června 2013
mňam Odpovědět
sussan |26. června 2013
Určitě, děláváme to i s makovou a tvarohovou (viz fotka) :) Odpovědět
kocmaruska |26. června 2013
zajímavé, asi by to šlo i s jinou náplní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!