Na asi 10 kousků potřebujete: 225 ml vlažného plnotučného mléka, 30 g másla, 185 g špaldové hladké mouky, 185 g obyčejné pšeničné hladké mouky, špetku soli, 7 g sušeného nebo asi 20 g čerstvého droždí a 1 malé vajíčko Na náplň: 30 g másla, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžičky skořice, 80 g sušených meruněk a 80 g sušených brusinek Na potření a na ozdobu: 60 g meruňkové marmelády, 2 lžíce vody, šťávu z 1/2 citronu a asi 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru. Máslo na těsto rozpusťte a nechte vychladnout. V míse smíchejte oba druhy mouky, na jednu stranu nasypejte sůl, na druhou sušené kvasnice, přidejte vajíčko a máslo a vše za postupného přilévání vlažného mléka zadělejte v těsto. To pak přikryjte potravinářskou fólií nebo čistou utěrkou a dejte na asi 45 minut kynout na teplé místo. Těsto rozválíme na tenko, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme třtinovým cukrem a mletou skořicí, posypeme sušenými meruňkami a brusinkami. Připravený plát těsta jednoduše zarolujte tak, aby těsto bylo spíše utažené - jinak by se šneci „rozjížděly“. ze vzniklého "štrůdlu ukrajujeme as 6cm široké kusy. Šneky můžete uložit daleko od sebe tak, aby se nespekly, nebo je narovnat jako kytičku do kulatého pekáčku či misky, aby byly po upečení o to krásnější i na pohled. Dejte péct na asi 25–30 minut.do předem předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Meruňkovou marmeládu rozmíchejte s teplou vodou a ještě horké upečené šneky jí potřete. Nechte je vychladnout. V misce smíchejte citronovou šťávu s moučkovým cukrem. Vzniklou polevou šneky pocákejte, nechte chvilku zatuhnout, a je hotovo!