Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme 70g cukru a 1 vanilkový cukr, pak jeden po druhém zašleháme žloutky. Přidáme prosátou mouku smíchanou s oříšky a kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Dortovou formu (prům. 22cm) s pečícím papírem, naplníme těstem a vršek uhladíme. Pečeme asi 20 minut na 200°C. Korpus vyklopíme a na mřížce necháme vychladnout, pak ho 2x vodorovně rozřízneme. Meruňky z kompotu necháme okapat a nakrájíme na kostky (můžeme použít i jiné ovoce). Trochu želé si odložíme na ozdobu, zbytek rozehřejeme a potřeme spodní díl korpusu. Zakryjeme druhým dílem a ušleháme 250ml smetany a 1 vanilkový cukr dotuha, přidáme polovinu meruněk. Krém rozetřeme na druhý díl korpusu a zakryjeme posledním dílem. Několik kousků okapaných meruněk si odložíme na ozdobu. Zbytek pak rozmačkáme na pyré. Zbylou šlehačku, ztužovač a zbylý cukr ušleháme dotuha. Zhruba čtvrtinu šlehačky si odložíme stranou a do zbylé šlehačky zamícháme pyré a dort potřeme ovocnou šlehačkou ze všech stran. Marcipán důkladně prohněteme s moučkovým cukrem a vyválíme z něj mezi dvěma fóliemi plát, marcipánem dort obalíme. Z čokolády nastrouháme hobliny. Meruňkovou zavařeninu mírně rozehřejeme a potřeme okraj dortu. Na zavařeninu pak lehce přitiskneme čokoládové hoblinky. Ze zbylé šlehačky nastříkáme cukrářským sáčkem na dort kopečky, dozdobíme kousky ovoce a želé. Nakonec dort poprášíme kakaem.