Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňkový džem s estragonem a ryzlinkem

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Výborně chutná v jogurtu nebo v müsli. Dávám ho i jako náplň do muffinů. Také jde dobře s dvouplísňovými sýry, jako je Bleu de Bresse nebo Vltavín.

Množství: Na 8-10 skleniček o objemu 250 ml
Obtížnost: Snadné
Příprava: 25 min.
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Ve skleněné nebo keramické nádobě smíchejte meruňky, cukr, citronovou šťávu, vodu a estragon. Zakryjte a nechte v chladničce macerovat přes noc.
  2. Další den smíchejte s ryzlinkem a v hrnci přiveďte k varu. Vařte do zhoustnutí. Džem je hotový, když dáte trochu na studený talířek a projedete lžící – musí po ní zůstat cestička, jinak vařte ještě chvíli. Hotový džem vypněte a odstraňte z něj snítky estragonu.
  3. Nechte 5 minut stát. Pak rozdělte do sterilizovaných sklenic, uzavřete a sterilujte oblíbeným způsobem. (Já steriluju v myčce na nejteplejší program.)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!