TĚSTO: 20g droždí, 100ml vlažného mléka, 300g polohrubé mouky, 60g cukru, sůl, 1 vejce, 1 lžíce másla - NÁPLŇ: 1 meruňkový kompot (cca 700-800 ml), 6 vajec, 6 bal. nízkotučného měkkého tvarohu, 300g cukru, 200g másla, šťáva a kůra z 1 citronu, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 sáčky vanilkového pudinku, 100g rozinek - POSYPÁNÍ: 250g hladké mouky, 150g cukru, špetka soli, 125g másla Droždí rozdrobíme a rozpustíme ve vlažném mléce. Přilijeme do mísy se všemi přísadami na těsto. Těsto prohněteme a necháme přikryté utěrkou na teplém místě asi 30 minut kynout. Meruňky dájme okapat, v míse smícháme žloutky, tvaroh, 150g cukru, rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, prdopeč, pudink. prášek. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh, který přidáme k tvarohové směsi. Kynuté těsto ještě trochu prohněteme. Na plech rozprostřeme pečící papír, na okrajích ho 2-3 cm vytáhneme nad hrany plechu (nebo můžeme jen vymazat a vysypat) na něj nalijeme rovnoměrně těsto a necháme ještě 15 minut odpočinout. Zatím rozehřejeme troubu na 175°C. Tvarohovou směs naneseme na těsto a stěrkou ji dohladka rozetřeme. Koláč obložíme půlenými meruňkami a posypeme žmolenkou (cukr,špetku soli a máslo vidličkou mícháme tak dlouho, až se vytvoří žmolky). Pečeme asi 30-35 minut, je-li koláč hotový, zjistíme, když do středu zapíchneme špejli - po vyjmutí by měla zůstat suchá.