Náplň: 250 ml smetany, 30 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa Obložení: 100 g marcipánu, 150 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, na ozdobu cukrářské perličky, barevné sypání, sekané lístkové ořechy a nudličky pomerančové kůry Troubu vyhřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 160°C). Rozevírací formu (průměr 28 cm) vymažeme a vysypeme moukou. Na těsto do pěny vyšleháme máslo s 200 g cukru. Oddělíme vejce. Žloutky postupně vmícháme do máslové pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a zapracujeme do vaječného krému. Bílky se 100 g cukru dotuha ušleháme a vmícháme do těsta. Formu naplníme těstem, povrch uhladíme. Pečeme asi 50 minut. Vyjmeme z trouby, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Podle šablony vykrojíme z korpusu půlměsíc. Korpus vodorovně překrojíme. Spodní díl položíme na dortový korpus. Na náplň dopolotuha ušleháme smetanu. Na šlehačku prosijeme moučkový cukr a kakao, vyšleháme dotuha, rozetřeme na spodní korpus a přiložíme vrchní díl. Na ozdobu prohněteme marcipán se 100 g moučkového cukru a citronovou šťávou. Zabalíme do fólie a uložíme na chvilku do chladničky. Na pocukrovaném válu vyválíme z marcipánu tenký plát. Vypichujeme z něj hvězdičky a ozdobíme je perličkami, sypáním, ořechy a pomerančovou kůrou. Dort pocukrujeme a ozdobíme marcipánem.