Staňte se našimi fanoušky na:

Mětanky z hlávkového zelí

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do zpěněné cibulky na lžíci sádla dáme mletou papriku, zamícháme a ihned vložíme nakrájené zelí a hrnek vody. Přidáme kmín, oboje kuličky v sítku na koření, cukr, ocet, česnek, zázvor a vegetu, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném plamenu. Vodu přiléváme po troškách a občas zamícháme. Vaříme na zkus, z převařeného zelí by to nebylo ono. Po zchladnutí vysypeme do misky, přidáme olej, obě mouky, vejce, medvědí česnek, strouhanou mozzarellu, anglickou slaninu. Zpracujeme v těsto, nejlépe rukama a necháme chvilku odpočinout. Troubu zapneme na 200°C, na plech dáme pečící papír, může se pomazat sádlem a na něj klademe malé bochánky, ne moc vysoké. Asi po dvaceti minutách zkontrolujte, zda jsou mětanky dost zlaté, aby křupaly. Obloha ze zeleniny nebo zeleninový salát je k tomu perfektní Ovšem jako příloha by byly mětanky báječné k pečenému masu a pod.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |23. května 2015
fantastický recept, nemá chybu!!!!!!!!!! Odpovědět
Jana 9|3. května 2015
Ukládám,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!