Do zpěněné cibulky na lžíci sádla dáme mletou papriku, zamícháme a ihned vložíme nakrájené zelí a hrnek vody. Přidáme kmín, oboje kuličky v sítku na koření, cukr, ocet, česnek, zázvor a vegetu, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném plamenu. Vodu přiléváme po troškách a občas zamícháme. Vaříme na zkus, z převařeného zelí by to nebylo ono. Po zchladnutí vysypeme do misky, přidáme olej, obě mouky, vejce, medvědí česnek, strouhanou mozzarellu, anglickou slaninu. Zpracujeme v těsto, nejlépe rukama a necháme chvilku odpočinout. Troubu zapneme na 200°C, na plech dáme pečící papír, může se pomazat sádlem a na něj klademe malé bochánky, ne moc vysoké. Asi po dvaceti minutách zkontrolujte, zda jsou mětanky dost zlaté, aby křupaly. Obloha ze zeleniny nebo zeleninový salát je k tomu perfektní Ovšem jako příloha by byly mětanky báječné k pečenému masu a pod.