Staňte se našimi fanoušky na:

Metrový koláč

Autor receptu: janka.porubanova (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cesto: žltka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej, teplú vodu, múku, prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov a zlahka dobre premiešame. cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a do jednej pridáme preosiate kakao a dobre premiešame. ja pečiem v 2 formách "srnčí chrbát" takže najprv si ich vymastím masťou, posypem hrubou múkou a do jednej formy vylejem biele cesto, do druhej formy tmave cesto a upečiem vo vyhriatej rúre. kedže mám teplovzdušnú rúru pečiem ich odrazu - na pekáč dám obe formy do strednej časti rúry. po upečení cesto vyklopíme a necháme vychladnúť, potom podla pásikov nakrájame na plátky. Plnka: v mlieku si uvaríme zlatý klas spolu s vanilkou. maslo dobre vymiešame s práškovým cukrom a zmiešame s vychladnutým pudingom. plnku môžeme zjemniť kokosom a rumom, ale môže byť aj bez toho. ja nedávam ani kokos ani rum a plnka je výborná. nakrájané plátky cesta natierame plnkou a ukladáme farebne - svetlé cesto-plnka-tmave cesto-plnka-svetlé cesto......až kým neurobíme celý koláč - ja robím 2 kusy koláča lebo jeden je dosť dlhý. takto pripravený koláč potrieme celý zvrchu zvyšnou plnkou a polejeme čokoládovou polevou - najoblúbenejšia u nás je lieskovooriešková, ktorú kupujem, alebo mliečna. navrch môžete posypať aj nejakú farebnú posýpku alebo guličky, ale nemusí byť. Ked poleva stuhne, koláč krájame šikmo aby nám vznikol pekný farebný rez.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Babetta |26. března 2013
Zde, na tradičních receptech se mi nelíbí, v jakém nepřehledném pořadí se tu uvádějí ingredience, člověk, aby tápal, co příjde do těsta a co do krému, je to nepřehledné, né jen u tohoto receptu, v tom by se mělo něco vylepšit - můj názor. Odpovědět
Babetta |26. března 2013
26 dkg cukru, 5 žloutků, 1/4 skleničky oleje, 1/4 skl. teplé vody - vyšlehat, z 5ti bílků sníh, 26 dkg polohr.mouky, 1/2 pečiv.prášku. KRÉM: 25 dkg másla, 2 lžíce rumu, 20 dkg cukru, 2-3 lžíce vařící vody. Nebo jiný oblíbený krém. Foto přiloženo. Odpovědět
Aggie|22. května 2013
zkusím Odpovědět
janka.porubanova|27. března 2013
zle sa to tu zadava...keby bolo na mne tak to tu zmenim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!