Do hrnce dáme trošku oleje, na rozpálený vysypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a orestujeme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli, kdo chce osolí méně a přidá kostku masoxu nebo slepičino bujónu a vaříme do změknutí zeleniny. Zatím na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, rozdrobíme kvasnice a za stálého míchání opražíme, pokud se neroztečou a pak znovu nezhoustnou. Přidáme mouku, promícháme a za stálého míchání společně opražíme. Odstavíme z plotýnky, přidáme celé vejce, špetku soli, pepře a zpracujeme v polotuhé těstíčko. To prolisujeme do vařící polévky přes struhadlo nebo cedník na halušky. Ještě chvíli povaříme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na talíři posypeme zelenou petrželkou. A komu se s tím nechce dělat, koupí si instantní.