Maso jsme měli připravené na hamburgery - šlo o směs vepřového a hovězího s kostičkami rohlíku namočenými v mléce (nemusí být, nedáváme vždy) + sůl, pepř a sladká paprika Množství zeleniny si upravte dle sebe - my máme rádi zeleninová jídla, takže jsme měli zeleninového základu celkem dost a přimíchali jen cca 200 g masa - stačilo to asi na 3 porce. Na oleji důkladně osmažíme nakrájenou slaninu, cibulku a kostičky kořenové zeleniny. Jakmile je zelenina dostatečně připravená, přidáme nasekaný česnek a mleté maso. Maso při smažení stále promícháváme a oddělujeme vidličkou, aby nevznikl "karbanátek", ale sypká směs. Když je maso hotové, přidáme plechovku loupaných rajčat a plechovku fazolí (většinu nálevu vylívám). Promícháme, prohřejeme a případně dochutíme. Podáváme s pečivem.