Staňte se našimi fanoušky na:

Mikulášské cukroví

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, krupic. cukru, vanilk. cukru, citron. kůry, vejce a tuku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu chladit. Na pomoučeném válu vyválíme z těsta asi 4mm silný plát. Vykrájíme z něj koláčky prům. asi 6 cm a poskládáme je na dva plechy s pečícím papírem. Každý plech pečeme 10-12 minut na 180°C, upečené necháme vychladnout na mřížce. Na polevu utřeme moučkový cukr s bílkem a 1/3 obarvíme potravinářským barvivem na červeno. na koláčky malým štětečkem namalujeme červené mikulášské čepice. Bílou polevu naplníme do plastového sáčku s ustřiženým růžkem. Jako očička přilepíme polevou čokoládové dražé a na kždé kápneme ještě kapičku bílé polevy jako zorničku. Nakonec přikreslíme vousy a vlasy, posypeme je strouhaným kokosem. Bíle obroubíme čepici a přimalujeme k ní bambuli. Zbývající červenou polevou vyznačíme ústa. Obdobně můžeme udělat i čertíky, třeba s marcipánovou hmotou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JIHOR |1. prosince 2015
Chystám se upéct ve čtvrtek, aby se do soboty trošku rozleželo. Zase něco nového pro raubíře :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!