Recept na naprosto jednoduchou a zároveň úžasnou přílohu, nebo klidně i lehkou večeři. Inspirovala mě návštěva restaurace Brazilero, kde měli mrkvičky famózní a tak jsem se je pokusila alespoň napodobit. Základ je koupit si svazek malých karotek (není tím myšlena normální mrkev malé velikosti). Mrkvičky si oloupeme a dáme vcelku vařit do mírně osolené vody s kapkou olivového oleje. Mezitím si připravíme marinádu - jednoduše smícháním olivového oleje a citronové šťávy (se šťávou nešetříme). Mrkvičky, uvařené do křupava (hlavně nerozvařit!), celé obalíme v marinádě a hodíme na minutku (doslova na minutku) na ropálenou pánev. Ihned odstavíme. Podáváme s jogurtovým dresingem, který vytvoříme vmícháním soli a provensálského koření do bílého jogurtu. Pokud si chcete mrkvičky dát jako lehkou večeři, jsou výborné s opečeným toastem.