Suroviny: Korpus: 200 g polohrubé mouky 250 g moučkového cukru 240 g másla 6 vajec 1/2 sáčku kypřícího prášku 2 polévkové lžíce kakaa Krém: 150 g másla 70 g krupicového cukru 5 polévkových lžic rumu 2 polévkové lžíce kakaa Na dozdobení: 2-3 tyčinky ledových kaštanů bílá čokoláda Strouhaný kokos na obalení Postup Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 15 minut - zkoušíme špejlí. Povrch má být pružný a suchý. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme a necháme odležet do druhého dne. Potom vykrajujeme kolečka. Velikost záleží na vás. Můžou být větší - jako minidortíky, ale i malé třeba jako cukroví. Kolečka rozřízneme vodorovně zhruba v polovině, Zbytky korpusu rozdrobíme do mísy, přidáme máslo, cukr, rum a kakao a vymícháme hladký krém. Krémem spojíme kolečka k sobě a potřeme i po obvodu. Pak obalíme v kokosu. Kaštany i bílou čokoládu rozpustíme. Štětečkem nebo mašlovačkou potřeme povrch rozpuštěnými kaštany. Hned dokud je čokoláda tekutá do ní uděláme dvě kolečka bílou čokoládou a ostrou špejlí nebo párátkem uděláme čtyři vrypy od obvodu ke středu tak, aby vznikl jakoby květ macešky.