Staňte se našimi fanoušky na:

Minimazance

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Smícháme lžíci cukru, droždí, mléko pokojové teploty, hrst mouky a necháme vzejít kvásek asi 15 minut. 2) Poté přidáme rozpuštěné ale vychladlé sádlo a máslo, špetku soli, žloutky, mletý muškátový květ, citronovou kůru, mandle (oloupané, nasekané), zbývající mouky a cukr a pečlivě propracujeme. 3) Poté co vypracujeme těsto, přidáme rozinky, které jsme předem namočili ve vlažné vodě. 4) Necháme kynout asi hodinu. 5) Těsto rozdělíme na 12 částí a z každé vytvarujeme bochánek. Všechny bochánky položíme na plech a necháme 15 minut kynout. Potřeme vajíčkem (můžeme posypat plátky mandlí) a pečeme 30 minut na 180 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |18. května 2015
Také dávám přednost minimazancům před jedním velkým. Odpovědět
objev |14. května 2015
Nebo z těsta můžeme vytvořit klasický velký mazanec. Já jsem udělala i minivánočky. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!