Očištěného krocana prosolíme, prsa prošpikujeme slaninou.Krocana naplníme, zabalíme do alobalu a dáme péci asi na 2-3 hodiny do trouby. Půl hodiny před dopečením alobal sundáme, přelijeme krocana studenou vodou necháme dopéci.Nádivka- Kaštany nejprve vaříme asi 10 minut ve vodě, oloupeme je a dáme vařit do slepičího bujónu se zeleninou a mléka. Měkké rozemeleme, přidáme nakrájenou slaninu, máslo, žloutky, nasekanou petrželku, citrónovou kůru, sůl, pepř a nakonec sníh. Naplníme nádivkou vole a zašijeme.Nádivka do krocana- Utřeme máslo se sardelkami a solí, přidáme vejce, nasekané uzené maso a syrová játra, mleté maso, citrónovou kůru, pepř, strouhanku a bylinky. Touto směsí naplníme vnitřek krocana.