<p>Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat a rozpustíme ji ve 200 ml teplé šťávy z kompotu. Necháme vychladnout. Do vychladlé želatiny vmícháme převařené studené mléko a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme na pevný sníh, zašleháme cukr a šťávu a přimícháme do mléčné směsi. Nyní máme dvě varianty: 1) Na dno bábovkové formy uložíme okapané nebo mražené drobné ovoce, zalejeme vrstvou mléčné hmoty, uložíme okapané poloviny meruněk, zase dáme vrstvu mléčné směsi a takto opakujeme do spotřebování. Na vrchu musí být mléčná směs. Dáme do chladničky ztuhnout. Ztuhlé želé vyklopíme a krájíme jako bábovku. 2) Mléčnou směs vlijeme do obdélníkové misky nebo formy, necháme ztuhnout a krájíme na drobné kostičky, nakonec přidáme kompotované ovoce.</p>