Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Malý pekáček (nebo jinou obdélníkovou nádobu) potřeme velice jemně olejem, vyložíme fólií a pocelé ploše napneme. Do misky nalijeme studenou vodu a ponoříme do ní plátky želatiny. necháme 15 minut nabobtnat. V rendlíku nahřejeme polovinu mléka, ale nevaříme. Přidáme sůl a želatinu, ze které vymačkáme vodu. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Přilijeme růžovou vodu, přisypeme cukr a rozmícháme. Směs dáme i s kastrůlkem do studené vody, přilijeme zbylé mléko a mícháme, dokud není jen lehce vlažná. Potom jí přelijeme do pekáčku, ztuhlé želé nakrájíme na libovolné tvary, rozdělíme je na talířky, doplníme čerstvými fíky a přelijeme trochou medu.