Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládové omáčky a čokoládového sirupu jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Rozdělte rovnoměrně čokoládovou omáčku (60 ml) do 4 vysokých sklenic a zamíchejte. Dejte sklenice do mrazničky, dokud nebude mléčný koktejl hotov. Dejte do mixéru mléko, zmrzlinu a čokoládový sirup (60 ml) a zpracovávejte několik vteřin dohladka. Nalijte koktejl do připravených sklenic a ihned podávejte. Recept na čokoládovou omáčku: Dejte do kastrolku na střední oheň strouhanou hořkou čokoládu (300 g) a množství mléka (250 ml) a svařte. Rozpusťte ve zbylém mléce (250 ml) kukuřičný škrob (2 lžičky) a vmíchejte ho do čokolády spolu s pískovým cukrem (100 g). Na mírném ohni stále promíchávejte, dokud nezhoustne. Odstavte omáčku z ohně a ušlehejte dohladka. Recept na čokoládový sirup: Dejte do kastrolku světlý nerafinovaný cukr (400 g), vanilkový lusk (1 kus) a vařící vodu (300 ml) a svařte na středním ohni. Zmírněte plamen a nechte 5 minut pobublávat. Dejte do menší misky hořké kakao (85 g). Odstavte sirup z ohně a nalijte ho na kakao takové množství, že vytvoříte pastu. Promíchejte směs, aby se nevytvořily hrudky, a pak přidejte po troškách zbytek sirupu a rozmíchejte. Nechte vanilkový lusk v sirupu a dejte ho vychladit. Zcela vychladlý sirup přeceďte.