Všechny suroviny smícháme, můžeme dělat ručně a nebo ten kdo má pekárnu tak v pekárně. Dá se i umíchat metlami, ale to si může dovolit jen ten, kdo má opravdu výkonný stroj, těsto je opravdu hodně tuhé. Med necháme volně stéct, ze lžičky nevyškrabujeme. Zmíněný med může dělat neplechu, pokud marcipán budete chtít použít jako potahovací hmotu, či vykrajovat tenčí plátky. V tom případě je lepší použit sirup (kukuřičný, ječný, pšeničný co seženete) Hmota po zpracování bude tekutá a lepivá, dejte do lednice vychladnout a pokud po vytažení bude stále konzistence špatná, dosypejte suš. mléko a cukr vždy ve stejném poměru. Především tekuté suroviny občas můžou dělat neplechu, takže je to takový pokus/omyl. Marcipán se dá dělat i několik dní dopředu, vydrží v lednici opravdu dlouho a nezkazí se. Marcipán na obrázku jsem barvila klasickými sypkými barvami Kovandovi,, které jsem smíchala s troškou vody, ale na trhu je spousty barev a druhů a záleží jen na vás, ale např. černá se ze sypkých barev pro začátečníka dělá opravdu složitě, raději použijte gelové barvy.