Játra odblaníme, nakrájíme na nudličky a opečeme na lžíci oleje. Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, necháme prosáknout a rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, mouku, kousek slaniny nakrájené na kostičky, rozetřený česnek, pepř, sůl a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme 8 tenkých placiček, poklademe je játry a stočíme v krokety. Potřeme je olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme krokety při vysokém záhřevu 2-2 1/2 minuty. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme je na lžíci oleje, přidáme cibule nakrájené na tenké prstýnky a osmažíme je do zlatova. Krokety poklademe na talířích slaninou s cibulí a podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.