Staňte se našimi fanoušky na:

Mleté maso v kapustě

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kapustu rozebereme na jednotlivé listy, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a spaříme ve vroucí vodě. Listy necháme okapat, tvrdé části můžeme buď opatrně vyříznout nebo je rozklepeme paličkou. Mleté maso okořeníme solí, pepřem a drcenou mátou. Potom přidáme hladkou mouku a rozšlehaná vejce. Nakonec přidáme nakrájenou papriku, slaninu a nasekané ořechy, vše důkladně promícháme. Spařené kapustové listy rozložíme na talíře, masovou hmotu rozdělíme na menší válečky a zabalíme do listů kapusty. Vzniklý balíček upevníme nití nebo párátkem. Připravené plněné listy dáme do pekáčku vymazaného tukem a na povrch ještě přidáme máslo. Vložíme je do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!