Recept Filety obalené v sezamové kůrce
45
1
4
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme ji mlékem, necháme prosáknout, promneme a přidáme mleté maso, slaninu nakrájenou na kostičky, vejce, sůl, koření a vše dobře promícháme. Ze směsi uděláme 4 řízky, potřeme je olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Grilujeme je asi 3 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme řízky při vysokém záhřevu 2 1/2 minuty. Grilované řízky přeložíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s těstovinami. Příprava omáčky: Na másíe a oleji zpěníme mouku, zalijeme ji trochou vody, rozšleháme, přidáme kečup, bujonovou kostku a krátce povaříme. Osolíme podle chuti.