Staňte se našimi fanoušky na:

Mletý řízek na smetaně

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rohlík rozkrájíme a namočíme do mléka. Maso dáme do misky, přidáme rozmočený rohlík, vejce, sůl, pepř, lžičku česneku a asi lžíci Solamylu. Vše dobře promícháme, utvoříme menší placičky a obalíme je v hladké mouce. Na oleji řízečky opečeme dozlatova a dáme stranou. Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na malé kousky, necháme restovat, po chvíli přisypeme cukr, lehce ho zkaramelizujeme, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme horkou vodou a přivedeme do varu. Pak do zeleniny přidáme řízečky a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Po této době řízky opatrně vyndáme, omáčku prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme, vrátíme na oheň a zahustíme asi 2 lžičkami hladké mouky, rozmíchané ve vodě, necháme provařit, přilijeme smetanu a přidáme červenou papriku, nakrájenou na malé kostičky. Do omáčky vrátíme i řízky a necháme je chvíli v omáčce prohřát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |20. července 2013
No je pravda, že občas taky rozkvedlám mouku ve smetaně, ale vždy mi pak připadá jakoby se trochu srazila. Odpovědět
Sofii |20. července 2013
Bobino, já mouku raději rozkvrdlám ve vodě, v omáčce povařím a pak teprve přidávám smetanu, nemám ráda, když se smetana v omáčce vaří příliš dlouho, ale každý má svoje zvyky :-). Jestli recept vyzkoušíte, budu ráda, když si pochutnáte. Odpovědět
Bobina |16. července 2013
Dík za príma recept! Při tom zahušťování bych tu mouku rozkvedlala v té smetaně, kterou uvádíte v ingrediencích....Jinak určitě vyzkouším. Odpovědět
mikotka |16. července 2013
určitě zkusím Odpovědět
daramacho |13. července 2013
dobré Odpovědět
Lenny |12. července 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!