Rohlík rozkrájíme a namočíme do mléka. Maso dáme do misky, přidáme rozmočený rohlík, vejce, sůl, pepř, lžičku česneku a asi lžíci Solamylu. Vše dobře promícháme, utvoříme menší placičky a obalíme je v hladké mouce. Na oleji řízečky opečeme dozlatova a dáme stranou. Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na malé kousky, necháme restovat, po chvíli přisypeme cukr, lehce ho zkaramelizujeme, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme horkou vodou a přivedeme do varu. Pak do zeleniny přidáme řízečky a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Po této době řízky opatrně vyndáme, omáčku prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme, vrátíme na oheň a zahustíme asi 2 lžičkami hladké mouky, rozmíchané ve vodě, necháme provařit, přilijeme smetanu a přidáme červenou papriku, nakrájenou na malé kostičky. Do omáčky vrátíme i řízky a necháme je chvíli v omáčce prohřát.